Кадър БНТБСП предприе важен ход. След заявката на Има такъв народ“ за

...
Кадър БНТБСП предприе важен ход. След заявката на Има такъв народ“ за
Коментари Харесай

БСП събраха на извънредно събрание Изпълнителното си бюро

Кадър Българска национална телевизия

Българска социалистическа партия предприе важен ход. След поръчката на „ ИТН “ за връщане на мандата, от  Българска социалистическа партия  събраха на изключително заседание Изпълнителното си бюро. Въпросът, който стои пред столетницата, е какво да прави, в случай че президентът  Румен Радев  връчи третия мандат на тях.

„ Най-вероятно ще го върнем. Лично мнение показвам сега. При нас тези решения се вземат от Националния съвет. Никой не желае да ръководи с нас. Вие видяхте обществените изяви на всички партии. Така че най-моралният жест от наша страна е да върнем мандата ”, счита Манол Генов.

При откриването на парламента  Румен Радев  каза, че е подготвен със служебно държавно управление, само че събота – на Лазаровден, той съобщи, че има упования за постоянно държавно управление. „ Несериозно е да мислим за служебно държавно управление, в случай, че тече парламентарната процедура за сформиране на постоянен кабинет “, сподели президентът. И прикани държавното управление да работи.

Ако мандатът отиде при  Българска социалистическа партия , вероятността тя да успее да сформира кабинет е дребна. Тъй като множеството партии в Народното събрание – ГЕРБ, „ ИТН “, Движение за права и свободи към този момент са оповестили, че няма да дадат поддръжка за държавно управление на социалистите.

Ако и третият изследователски мандат приключи без триумф, с един указ  Румен Радев  трябва да разпусне Народното събрание, насрочи нови избори и сформира длъжностен кабинет, написа dunavmost.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР